Президент утворив десять військових адміністрацій на окупованій Запоріжчині і призначив їм керівників

06 Липня 2023, 18:26

Президент України Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua

Указом президента України Володимира Зеленського на ТОТ Запоріжчини та на прифронтовій території створені десять міських, селищних та сільських військових адміністрацій. Відповідними розпорядженнями призначені керівники цих органів влади.

Відповідні укази опубліковані на офіційному сайті президента, пише Центр журналістських розслідувань.

На виконання Закону України «Про правовий режим воєнного стану» президентом України Володимиром Зеленським створені: Великобілозерська, Костянтинівська, Малинівська, Новоуспенівська, Олександрівська, Федорівська сільські, Веселівська, Мирненська та Якимівська селищні та Гуляйпільська міська громади.

П’ять новостворених військових адміністрацій Мелітопольського району очолили нові керівники.

Начальником Веселівської селищної військової адміністрації призначено Сергія Анатолійовича Кутьєва, який до цього обіймав посаду першого заступника селищного голови.

Новоуспенівську сільську військову адміністрацію очолив Максим Валерійович Борисенко, який до повномасштабного вторгнення працював юрисконсультом у Новобогданівській громаді Мелітопольського району.

Начальником Мирненської селищної військової адміністрації призначено Володимира Володимировича Морозовського, який очолював мелітопольське КП “Чистота”, а з  лютого 2022 року воював у складі мелітопольського підрозділу Запорізької бригади територіальної оборони.

Олександрівську сільську військову адміністрацію очолила співробітниця Мелітопольської районної державної адміністрації Альона Василівна Чміль.

Начальницею Костянтинівської сільської військової адміністрації розпорядженням президента призначено Валерію Юріївну Павленко. Про її досвід роботи в органах місцевого самоврядування інформацію у відкритому доступі знайти не вдалося. Відомо лише, що Валерія Павленко – дружина депутата Мелітопольської районної ради і директора КП «Жилмасив» Сергія Павленка.

Начальником  Федорівської сільської військової адміністрації Пологівського району призначено Ігоря Олександровича Шевченка. До повномасштабного вторгнення від обіймав посаду заступника голови Пологівської районної ради.

В чотирьох громадах керівники не змінилися: Великобілозерську громаду так само очолює Юрій Рибалка, Гуляйпільську – Сергій Ярмак, Якимівську – Олександр Правосуд, Малинівську – Володимир Шиш.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter