Військовим адміністраціям Херсонщини не вистачає прозорості та діалогу з громадськістю, – політолог

25 Грудня 2022, 14:24

ілюстраційна світлина

Військові адміністрації Херсонщини мають діяти більш прозоро та налагодити діалог з громадськістю.

Таку думку висловив херсонський політолог, керівник регіонального відділення Комітету виборців України Дементій Білий, передає Медіацентр IPC-Південь.

“Зараз рано говорити про якісь результати, бо ситуація дуже важка. Через військові обставини є деякі таємниці в роботі, але немає і прозорості. Якщо говорити, наприклад, про Херсонську міську військову адміністрацію, то багато документів не оприлюднюється, хоча є чіткі норми про публікацію документів. Кадрові питання є незрозумілими, така ж ситуація і на рівні обласної адміністрації. Тут є загроза, що робота може виконуватися непрофесійно, і про це ніхто не знатиме, а будуть бачити лише незадовільний результат”, – зауважив політолог.

Він звернув увагу, що нове керівництво обласної військової адміністрації намагалось організувати діалог з громадськими організаціями, волонтерськими структурами. Однак серед громадськості озвучувались думки про неефективність таких починань, адже виникло розділення волонтерських ініціатив: наближених і не наближених до влади, які через це стикалися з певними проблемами.

“Важливо навіть під час війни не забувати, що є суспільна сила, є депутати, які повинні працювати, громадські організації, волонтери, які повинні працювати з владою, допомагати владі, а влада повинна питати думку громадськості. Тим більше, що більшість в адміністрації прийшли з іншої місцевості, з інших сфер діяльності, і не знають специфіки нашої роботи, тому треба, щоб був суспільний діалог”, – наголосив політолог.

Як повідомлялось, начальником Херсонської обласної військової адміністрації став киянин Ярослав Янушевич, Херсонської міської – секретар міськради Галина Лугова. Також створена низка міських, селищних та сільських військових адміністрацій Херсонської області.