Вулиця “Джона Говарда” в Херсоні буде. На честь англійця перейменували вулицю Некрасова

31 Жовтня 2023, 12:55

В Херсоні усе ж таки з’явиться вулиця імені англійського філантропа Джона Говарда, проте на його честь перейменують не проспект Ушакова. Міська влада, зважаючи на резонанс, вирішила перейменувати вулицю імені російського поета Некрасова, що у мікрорайоні Північний.

Про це нашим кореспондентам розповів член Комісії з перейменувань вулиць Дементій Білий.

“Коли йшло обговорення і коли херсонці просили внести варіант “Джона Говарда” саме на проспект Ушакова, була пропозиція з боку адміністрації – перенести цю назву в інше місце, винести її за центр міста, бо це іноземець і у центрі міста імені іноземця не має бути, з точки зору пана Мрочка. І була запропонована до перейменування вулиця Некрасова, різні варіанти вулиць проходили обговорення”, – зазначає він.

За словами Дементія Білого, раніше вулицю Некрасова мали перейменувати на “Скіфську”, адже  в цьому районі Херсона багато поховань скіфської доби. Ця назва навіть перемогла у голосуванні, проте міська влада вирішила, що Скіфської серед назв херсонських вулиць не має бути.

“Роман Мрочко, бачачи такий резонанс ситуації з “Джоном Говардом”, вирішив таки назвати Некрасова – вулицею Джона Говарда. Хоча “Скіфська вулиця” користувалась певною підтримкою, тому що у цьому місці було багато скіфських курганів і краєзнавці запропонували назвати цю вулицю на честь Скіфії – “Скіфська вулиця”, але її не буде, поки що.