В Каховці підприємців змушують нести “данину” гауляйтеру Філіпчуку

27 Квітня 2022, 11:44

Окупаційна “влада міста” Каховка почала вимагати кошти від місцевих підприємців. Зокрема, призначений росіянами очільник міста Павло Філіпчук змушує всіх ФОПів заплатити йому “данину” в розмірі 2100 гривень.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє місцевий журналіст Олег Батурін.

“Усім ФОПам у Каховці місцевий гауляйтер поставив вимогу: з 1 до 10 травня сплатити 2100 гривень. Кажуть, можна занести гроші просто “в конверті”.
Працюють ці підприємці, чи ні – нікого не цікавить. Якщо хтось не сплатить “дань”, того чекає окрема особиста розмова з самим гауляйтером.
Як показує досвід, “не слухняних” відправлятимуть “на підвал” або грабуватимуть майно – такі випадки численні і самі підприємці говорять, що очікують від рашистів саме цього”, – йдеться в повідомленні.
Як повідомляє “Центр журналістських розслідувань”, 1 квітня кілька десятків російських військових увійшли до приміщення Каховського міськвиконкому. У працівників установи забрали мобільні телефони. Після цього ворожі військові повідомили, що з того моменту керувати містом буде не законно обрана влада, а призначені ними колаборанти. Цим “керівником” став саме Філіпчук.