98% херсонців вважають, що влада отримує прибуток за рахунок пересічних громадян – результати опитування

20 Травня 2021, 12:06

Як і решта українців, херсонці зневірені у представниках влади. Майже 100% опитаних вважають, що люди, які перебувають при владі, зовсім не дбають про народ. Ще 98% респондентів вказують на те, що влада  намагається отримати прибуток за рахунок людей.

Про це свідчать результати опитування проведеного рухом “Долучайся!” серед херсонців та жителів Херсонської області. 

Також 97% херсонців вважають, що їх думка не має жодного значення для представників влади, а 92% – що не мають впливу на події, які відбуваються в країні. 

65% херсонців вважають, що свободою не можна жертвувати навіть задля більшої безпеки і благополуччя.

61% вважає, що законів потрібно дотримуватися навіть у найбільш складних ситуаціях.

Тим не менше, більшість (62%) вважає, що важка робота не приносить успіху, який залежить від удачі та зв’язків. Так само дві третини (62%) вважає, що сьогодні потрібно піклуватися про власні інтереси, незважаючи на інших. 46% вважають, що з іншими потрібно бути обережними. 60% вважають конкуренцію корисною, оскільки вона стимулює людей працювати більше та впроваджувати нові ідеї.  

56% вважають, що розбагатіти можна тільки за рахунок інших, у той час як лише кожен п’ятий (20%) переконаний, що суспільне багатство може зрости так, що кожен матиме достатньо для себе. 

Для гарного громадянина важливо знати свої права та уміти їх захистити, завжди дотримуватися законів. Так думає 100% опитаних. 98% вважать, що гарний громадянин повинен сплачувати податки та брати участь у виборах. Тим часом участь у діяльності громадських організацій важливою вважають лише 41% опитаних. 

Польовий етап загальнонаціонального опитування щодо громадського залучення проводився компанією Info Sapiens у грудні 2020 – січні 2021 року. Дані зібрані за допомогою інтерв’ю, що проводилися серед жителів України віком від 18 років особисто у помешканнях респондентів. Вибірка опитування складала 311 респондентів і була сформована відповідно до розподілу дорослого населення Херсонської області за віком, статтю і типом населеного пункту. Похибка вибірки становить 5,6% (без врахування дизайн-ефекту).