Влаштувався працювати поліцейським на окупантів: Іван Короткий, колишній депутат Каховської міськради, отримав підозру за колабораціонізм

30 Квітня 2024, 16:36

Іван Короткий, колаборант. Фото: відкриті джерела.

Іван Короткий, ексдепутат і експосадовець Каховської міської ради на Херсонщині, отримав заочну підозру в колабораційній діяльності. За роботу в окупаційній “поліції” йому загрожує від 12 до 15 років позбавлення волі та конфіскація майна.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

51-річний Короткий Іван Олександрович з Каховки, що на Херсонщині, отримав від управління СБУ в Тернопільській області заочну підозру в колабораційній діяльності за ч. 7 ст. 111-1 КК України. Він добровільно пішов працювати до місцевої окупаційної поліції.

За це зраднику загрожує від 12 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Першим про перехід Івана Короткого на бік ворога писав Центр журналістських розслідувань ще у вересні 2022 року. Початок великої війни він застав у Полтавській області, але в серпні 2022 року добровільно повернувся до окупованої Каховки і одразу пішов пропонувати свої послуги керівнику окупаційної адміністрації міста Павлу Філіпчуку. Однак гауляйтер прогнав Івана Короткого, тож той влаштувався поліцаєм і став ходити по місцевому ринку тероризувати підприємців.

“Короткого безліч разів бачили в місті з іншим колаборантом Вадимом Алмазовим. Сам Короткий постійно ходив у поліцейській формі і перевіряв, як підприємці використовують при розрахунках російські рублі”, – розповідали ЦЖР жителі Каховки.

Відомо, що Іван Короткий працює на окупантів старшим слідчим у незаконній поліції. Він, серед іншого, вимагав від лікарів співпрацювати з ворогом і наполягав на переведенні мови діловодства в захопленій лікарні з української на російську.

Іван Короткий раніше працював юристом у ПрАТ “Каховський завод електрозварювального устаткування”, кілька років був головним спеціалістом відділу економіки, комунального майна та землі Каховської міськради, депутатом Каховської міськради від Опозиційного блоку в 2015-2020 роках і директором Каховського міського центру соціальних служб у 2020-2021 роках.