Наркозбувачі з мільйонними оборудками: в Херсоні правоохоронці затримали міжрегіональне злочинне угрупування

30 Квітня 2024, 12:55

Фото: Поліція Херсонської області.

Працівники слідчого управління обласної поліції за оперативного супроводження співробітників Управління боротьби з наркозлочинністю та територіального підрозділу СБУ під процесуальним керівництвом обласної прокуратури та за силової підтримки бійців спецпідрозділів КОРД, РПОП та «Альфа» затримали злочинну групу осіб, яка тривалий час на території Херсона займалась незаконним збутом наркотичних засобів.

Про це повідомляє Поліція Херсонської області.

Правоохоронці отримали інформацію про те, що на території обласного центру група зловмисників збуває наркозалежним метадон. Оперативники та слідчі встановили осіб, причетних до вказаного злочину.
Як розповів заступник начальника Головного управління Національної поліції в Херсонській області Микола Вербицький, правоохоронці встановили, що розповсюдженням наркотичних речовин, а саме метадону, на території Херсона займалося міжрегіональне злочинне угрупування на етнічній основі. До складу групи входили чотири жінки та двоє чоловіків.
Поліцейські з’ясували, що 62-річна організаторка – раніше судима за наркозлочини місцева жителька – після деокупації міста переїхала до Одеси, але продовжила незаконний “бізнес” у Херсоні. Вона залучила до своєї діяльності колишню 48-річну сусідку, якій пересилала оптові партії наркозілля. Та розфасовувала його на дрібні партії і передавала трьом збувачам, які вже ділили заборонені речовини на «дози» та розповсюджували метадон серед наркозалежних у місті. Ще одна жінка контролювала бухгалтерію та розподіл грошей серед учасників групи. За місяць незаконної діяльності зловмисники отримували прибуток у розмірі близько 400 тисяч гривень.
Фігурантів затримали за силової підтримки бійців спецпідрозділів поліції та СБУ й одночасно провели за адресами їх проживання 10 обшуків.
Правоохоронці виявили та вилучили 20 мобільних телефонів, сім-картки, чорнові записи, більше 30 банківських карток, електронні ваги, пакувальний матеріал, медичні шприци з ацетильованим опієм, канабіс, велику кількість пігулок метадону, кодтерпіну та димедролу.

Фото: Поліція Херсонської області.

Зловмисники були затримані. Наразі їм повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» Кримінального кодексу України.
Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи – тримання під вартою. Злочинцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років із конфіскацією майна. Слідчі дії тривають.