Мотивом для вбивства військовими РФ п’ятьох жителів Херсонщини став пошук алкоголю

28 Квітня 2024, 16:02

Військові РФ Алєксандр Осіпов і Алєксандр Кайгородцев, затримані за підозрою у вбивстві жителів окупованої Херсонщини. Фото: Telegram-канал "ВЧК-ОГПУ".

Стали відомі подробиці та мотиви військовослужбовців РФ Алєксандра Осіпова та Алєксандра Кайгородцева, які в ніч на 24 квітня 2024 року жорстоко вбили щонайменше п’ятьох жителів окупованої Херсонщини, серед яких гауляйтерка селища Абрикосівка Великокопанівської сільської громади Херсонського району Любов Тимчак.

Про це інформує Центр журналістських розслідувань з посиланям на Telegram-канал «ВЧК-ОГПУ».

Як зазначається, версія з конфліктом через вільні будинки, в яких нібито не дозволили оселитися російським солдатам, була вигадана “для прикриття”, оскільки вони “виявилися справжніми відморозками”.

“Військовослужбовці частини 33702 Міноборони Росії 33-річний Алєксандр Осіпов і 37-річний раніше неодноразово засуджений (зокрема і за вбивство) Алєксандр Кайгородцев усю ніч з 23 на 24 квітня їздили між двох сусідніх сіл Абрикосівка та Подо-Калинівка у пошуках алкоголю. Там, де їм відмовляли, вони вбивали жителів та спалювали їхні будинки”, – пише Telegram-канал.

Зокрема, так вони вчинили з 64-річною Валентиною Старченко, яку нелюди розстріляли в спину прямо біля огорожі на території ділянки, кинули гранату в будинок та спалили її житло на Жовтневій вулиці Подо-Калинівки.

“Не менш трагічною була доля 32-річного жителя того ж села Сергія Шуваєва та його приятеля (відомо лише, що він є військовослужбовцем та його ім’я Максим). Очевидно, вбивці на той час знайшли алкоголь і напилися до безпам’ятства. Будинок Шуваєва на вулиці Леніна було спалено вщент, а тіла чоловіків було знайдено у лісосмузі на виїзді з села Абрикосівка. Їх застрелили та намагалися спалити”, – йдеться у публікації.

“Щодо розправи над 54-річним головою адміністрації села Абрикосівка Любов’ю Тимчак та її співмешканцем 39-річним військовослужбовцем в/ч 11739 Олексієм Глініним, то їх бузувіри вбивали з особливою жорстокістю. У будинок на вулиці Східна (село Абрикосівка) Алєксандр Осіпов та Алєксандр Кайгородов прийшли цілеспрямовано, бо вважали чиновницю та її чоловіка “ждунами”. Вбивці спотворили їхні тіла, розкололи черепи та намагалися спалити”, – додає “ВЧК-ОГПУ”.

Відомо, що у кожному місці злочину вбивці залишили докази: гільзи, кулі, кільця від гранат. Пікап УАЗ “Патріот”, що належить частині 33702, на якому Осіпов та Кайгородцев пересувалися, було виявлено неподалік будівлі адміністрації села Подо-Калинівка. У машині було знайдено автомат АК-12, гранати та бронежилет.

За інформацією Telegram-каналу, кримінальну справу розслідуватиме 126 військово-слідчий відділ Слідкому РФ.