Росіяни вбили Любов Тимчак, призначену ними ж гауляйтерку селища Абрикосівка на Херсонщині

25 Квітня 2024, 18:17

Любов Тимчак, колаборантка, Фото: соцмережі.

На окупованій частині Херсонщини російські загарбники вбили свою ставленицю, 54-річну Любов Тимчак, гауляйтерку селища Абрикосівка Великокопанівської сільської громади Херсонського району. Через це на території сусідньої Олешківської громади окупанти оголосили триденну жалобу. Окупаційні пабліки також пишуть, що російські військові вбили ще чотирьох осіб.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Першим про смерть гауляйтерки селища Абрикосівка Великокопанівської громади Тимчак Любов Андріївни, 6 лютого 1970 року народження, повідомив окупаційний паблік так званого “Альошкінського муніципального округу”, розташованого в Олешківській громаді Херсонського району.

“24 квітня за трагічних обставин загинула Любов Тимчак, яка очолила місцеве територіальне управління. У зв’язку з цим з 25 квітня в Альошкінському муніципальному окрузі оголошена триденна жалоба”, – йдеться у повідомленні окупантів.

За даними з інших російських пабліків, Любов Тимчак вбили самі ж російські окупанти, яким вона служила “вірою і правдою”. Разом із її тілом знайшли вбитого 40-річного військового Алєксєя Глініна. Двоє військовослужбовців РФ забили їх до смерті, а будинок з їхніми тілами підпалили.

“Їхні черепи були розколоті, а тіла – сильно обгоріли. Попередньо встановлені імена вбитих. Але через сильні опіки доведеться робити генетичну експертизу. На місці вбивства знайдені також гільзи від автомату Калашнікова”, – йдеться в одному з інших окупаційних пабліків.

Також повідомляється, що окупанти загалом вбили 5 осіб. Серед них – 65-річна Валентина Старченко з села Подо-Калинівка Ювілейної сільської громади Херсонського району. Жінку розстріляли в живіт, а будинок з її тілом теж підпалили.

Знайдений вбитим ще один невстановлений військовий РФ. А в селищі Абрикосівка окупанти розстріляли 32-річного жителя Сергія Шуваєва. Їхні тіла знайдені в навмисно підпалених будинках.

За даними російського Telegram-каналу Astra, усіх вказаних людей вбили двоє російських військових: 34-річний Алєксандр Осипов і 36-річний Алєксандр Кайгородцєв.

Забита ними до смерті зрадниця Любов Тимчак до повномасштабної війни працювала законною старостою селища Абрикосівка. Раніше вона була бухгалтеркою фінансового відділу місцевої громади, а в 2010 році – членом “Партії регіонів” і ніколи не приховувала своїх проросійських поглядів.