Для генічан хочуть зробити соціальні картки – для пільгових цін в магазинах та атракціонах (відео)

08 Березня 2021, 14:21

Як вирішити проблему з піском на пляжі в Генічеську, відремонтувати Залізний міст із залученням інвесторів, ввести соціальну картку для місцевих та відкрити інформаційний центр для туристів, – такі питання обговорює місцевий туристичний актив під час заходів «Кава з мером» з головою Генічеської громади Олександром Тулуповим.

Про це він розповів під час онлайн-конференції медіа-центру IPC-Генічеськ, голова Асоціації гостинності Генічеського району Сергій Шентябін.

«Ми ініціювали такі зустрічі для того, щоб у невимушеній обстановці обговорити питання, які накопичуються у жителів нашої громади, підприємців. Тулупов нас підтримав, і вже пройшли три такі зустрічі», – зазначив він.

За підсумками зустрічей громадська організація направляє офіційні листи до органів влади щодо нагальних питань розвитку регіону, і тримає на контролі їх вирішення.

Так, Асоціації гостинності Генічеського району виступила з ініціативами:

  • провести декілька фестивалів цього сезону, серед яких змагання на саморобних плавзасобах, «Брудні ігри» на Арабатській Стрілці та другий щорічний фестиваль-ярмарок «Вина та сиру».
  • надати двом об’єктам в Генічеську статус історичних пам’яток,
  • провести дослідження для встановлення берегозахисних споруд, щоб пісок на пляжі намивався природним шляхом,
  • відрегулювати залізничне сполучення: щоб більшість потягів приїжджали до Генічеська у зручний для заселення людей у готелі час,
  • відкрити на Алеї казок інформаційно-туристичний центр для відпочивальників,
  • запровадити соціальну картку для місцевих, завдяки якій жителі громади, незважаючи на пору року, зможуть купувати товари й відвідувати атракціони на пільгових умовах,
  • встановити декілька світлофорів на небезпечних ділянках в Генічеську,
  • розробити стратегію розвитку Генічеської міської територіальної громади.

Серед іншого, під час онлайн-конференції голова Сергій Шентябін також прокоментував нещодавнє рішення депутатів Генічеської міськради, які не затвердили його кандидатуру на посаду заступника голови громади з питань розвитку курортно-рекреаційних територій.

«Стосовно мого призначення, це якесь непорозуміння, думаю, що ситуація зміниться, тому що, так, не розібралися, були вкинути якісь фейкові публікації перед початком голосування, буквально за день, які мене абсолютно не стосуються. І я хотів б звернути увагу громадськості, рекомендую прочитати абсолютно уважно, вони мене не стосуються, ніяких кримінальних справ стосовно мене не було. На це навіть не варто загострювати увагу, я навіть ніяк не реагував. Але якусь смуту внесли цією публікацією. Я думаю, що все буде добре», – сказав голова місцевої Асоціації гостинності.

На минулому пленарному засіданні сесії міськради голова Генічеської громади Олександр Тулупов запропонував депутатам затвердити кандидатуру на посаду свого заступника по туризму – Сергія Шентябіна.

Однак депутати не підтримали запропоновану кандидатуру. Напередодні сесії міськради на місцевому інформаційному порталі «Новий візит» вийшла публікація під назвою “Заступником Генічеського міського голови хочуть призначити активіста чи особу з сумнівним минулим”.

Асоціація гостинності Генічеського району – це громадська організація, до якої увійшов туристичний актив регіону, для того, щоб об’єднати зусилля для розвитку туристичної галузі громади.

Минулого року організація провела перший щорічний фестиваль-ярмарок «Вина та сиру» в селі Щасливцеве на Арабатській Стрілці.