Кориневич обговорив з дипломатом США порушення прав людини в Криму

25 Липня 2020, 08:22

Представник президента України в АР Крим Антон Кориневич провів зустріч з виконуючим обов’язки заступника голови місії США в Україні Джозефом Пеннінгтон. Вони обговорили ситуацію з правами людини в окупованому Криму та посилення санкцій проти тих, хто порушує права на півострові.

«В рамках зустрічі обговорили найбільш актуальні питання ситуації в тимчасово окупованому Криму, зокрема порушення прав людини, обмеження права громадян на свободу пересування з боку окупаційних «органів», порушення проти Української Церкви, порушення прав корінного кримськотатарського народу, введення санкцій проти осіб, які вчинили грубі порушення прав людини в тимчасово окупованому Криму», – йдеться у повідомленні ППУ в АРК.

Посольство США в Україні повідомило, що виконуючий обов’язки заступника голови місії США Пеннінгтон підкреслив тверду позицію США, що Крим – це Україна, і висловив глибоку стурбованість з приводу порушень прав людини з боку Росії в Криму і на Донбасі, що відбуваються постійно.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України разом з правозахисників створює Центр документування порушень прав людини на окупованих Росією територіях Донбасу і Криму.