У Генічеську зібрали таланти Приазов’я на пісенному фестивалі (фото, відео)

03 Грудня 2019, 20:06

Про любов до рідної країни та рідного міста, про кохання та нелегку жіночу долю, мрії, сподівання і не тільки, – співали на вже другому відкритому фестивалі «Приазовська хвиля», що відбувся у Генічеську 3 грудня.

«Сьогодні тут зібралися люди, об’єднані любов’ю до України, а також до нашого Херсонського краю», – зазначила на відкритті ведуча, керуюча справами Генічеського міськвиконкому Ольга Осташевська, повідомляє сайт IPC-Генічеськ.

На фестивалі представили свої твори близько 50-ти виконавців з Генічеського району, а також гості Херсона, Запоріжжя та Мелітополя. Виступи різноманітні за жанрами і тематикою від співаків різних поколінь тепло зустрічала публіка у художньому салоні районного будинку культури. Тут також була представлена виставка робіт місцевих майстрів та майстринь, гостей частували чаєм, кавою і солодощами.

На фестивалі виконувалися пісні переважно українською, а також російською мовами. Лунала і мова корінного народу Криму – кримськотатарська.

Серед іншого під час фестивалю була представлена і пісня, написана в поточному році та присвячена відновленню дружби між Генічеським та Озургетським районами (Грузія).

https://www.facebook.com/IPC.Genichesk/videos/554802341735684/

У своєму виступі голова районної ради Андрій Євстратов розповів, що цю пісню у майбутньому планують перекласти грузинською мовою. Також вражений кількістю талантів очільник райради пожартував, що на Херсонщині вже час відкривати свій “x-фактор”. А також проінформував, що наступного року у районному бюджеті будуть закладені кошти для видання збірки творів місцевих авторів.

«Грузини обіцяли перекласти цю пісню на грузинську мову і це стане символом, початком нових відносин. Ми сподіваємося, що нам вдасться відновити відносини (між Генічеським та Озургетським районами), дуже хотілося б, щоб і дитячі делегації туди їздили, а ми будемо приймати їхні. Від наших дітей залежить майбутнє будь-якого починання… Потрібно проводити свій ікс-фактор, так багато талантів, – сказав Андрій Євстратов.

Своїми враженнями поділилася і редакторка газети «Приазовська правда» Світлана Руднікова, яка передала до краєзнавчого музею світлини та збірки творів, а також примірник газети від 1986-го року, присвячену 50-річчю дружби між Генічеським і на той чай Махарадзевським (зараз Озургетським) районами.

На завершення ініціаторка фестивалю та керівниця відділу культури місцевої адміністрації Вікторія Сухорукова разом із директоркою краєзнавчого музею Людмилою Фроловою вручила дипломи усім учасникам дійства.

https://www.facebook.com/sveta.ereschenko/videos/2330771087026985/