Росіяни заявляють, що спортсменів з окупованої частини Херсонщини не допустять до участі в Олімпіаді у Парижі наступного літа

09 Жовтня 2023, 17:45

Спортсмени з окупованого Росією лівобережжя Херсонщини не зможуть взяти участь у майбутній літній Олімпіаді, що відбудеться у 2024 році. До столиці Франції також навряд чи зможуть поїхати олімпійці з окупованих територій Луганської, Донецької та Запорізької областей.

Про це в інтерв’ю російським журналістам повідомила депутат Державної думи Росії Світлана Журова.

“Спортсмени із Запорізької та Херсонської областей, найімовірніше, не зможуть взяти участь у літніх Олімпійських іграх 2024 року у Франції. Такого висновку дійшла депутатка Світлана Журова. Парламентар впевнена, що атлетам з політичних причин можуть просто не видати документи, необхідні для закордонних поїздок. З такими ситуаціями вітчизняні спортсмени вже стикалися”, – зазначають росіяни. 

Цікаво, що поки що невідомо, чи Росія взагалі братиме участь у паризькій Олімпіаді, адже запрошення на неї ані російський, ані білоруський олімпійські комітети досі не отримали. Попри це, росіяни намагаються активно розвивати псевдоолімпійський рух на окупованих територіях Херсонщини. Так, незаконний «Олимпийский совет Херсонской области» у вересні цього року очолив перший заступник міського голови Генічеська Херсонської області, генічанин Андрій Євстратов.