Децентралізація: у Білозерському районі Херсонщини ініціюють створення Дар’ївської ОТГ

11 Жовтня 2019, 14:07

У Білозерському районі Херсонщини ініціюють створення Дар’ївської ОТГ з 5 сільських рад.

Про це повідомила Наталія Гридіна, голова Федорівської сільської ради, під час ранкової кави з журналістами у Херсонському центрі розвитку місцевого самоврядування, передає “ІРС-Херсон”.

“Не зважаючи на те, що наша сільська рада скажімо прямо – одна із бідних,  і ми маємо дуже маленькі надходження (це в основному тільки земельний податок, а він зменшився в останній час, тому що зменшилася нормативно-грошова оцінка по області), ми шукаємо альтернативу для розвитку. Я бачу шанс у розвитку, створивши сільську об’єднану громаду. Ми, на жаль, не можемо, як маленька громада, висунути ініціативу зі створенням центру у нашому селі, це була б утопія. Провелося обговорення зі створення об’єднаної громади з 5 сільських рад: Токарівська, Микільська, Дар’ївська, Інгулецька та Федорівська сільська рада”, – повідомила Наталія Гридіна.

За її словами, пропозиція до обласної ради щодо внесення змін до перспективного плану і створення Дар’ївської об’єднаної територіальної громади вже подана.

“Я проти того, щоб ми відійшли за перспективним планом до міста Херсона, загубимося ми. А тут ми самі будем отримувати податки з нашої території і самі вирішувати наші проблеми. У нас є досвід отримання міні-грантів. Тож опускати руки у зв’язку з тим, що нам не буде вистачати коштів, не будемо. Треба рухатися вперед”, – вважає голова Федорівської сільської ради.

Нагадаємо, для розгляду на сесії Херсонської обласної ради 18 жовтня направлений проект перспективного плану формування територій громад Херсонської області зі змінами.