Голова райради звинуватив генічеських хірургів у шантажі

17 Серпня 2019, 12:47

Андрій Євстратов

В хірургічному відділенні Генічеської райлікарні виникла конфліктна ситуація. Лікарі-хірурги вимагають від адміністрації медичного закладу перегляду умов праці. Голова Генічеської райради Андрій Євстратов відзначив, що ці вимоги переходять від цивілізованого шляху спілкування до радикальних мір та шантажу.

Так керівник району прокоментував ситуацію під час прес-конференції у медіа-центрі IPC-Генічеськ ( з 20 хв.30 сек ), пише Генічеське інтернет-видання “Новий візіт”.

Там відбувся негативний випадок, який ми окремо будемо розглядати, коли людині принципово відмовляють в екстреній медичній допомозі, знаходячись на робочому місці. На мою думку вони не мають права цього робити“, – розповів Євстратов.

За словами голови райради, у хірургів найвища зарплата серед спеціалістів Генічеської центральної лікарні.

В той же час в хірургії відкидають звинувачення на свою адресу та зауважують, що така ситуація склалася із-за гострої нестачі кадрів та неймовірного навантаження на хірургів, які зараз працюють у відділенні.

Наразі хірургів змушують виконувати функцію травматологів, яких вже майже нема в районі. Хоча це зовсім інша спеціалізація, якій молодих хірургів не вчили.

Дійшло до того, що лікарі втомилися та надломилися. Нам не вистачає людей, щоб надавати якісну медичну допомогу. Про це я попереджав ще у 2017 році. Я вже півтори тижня працюю сам. Вчора чергував день, потім вночі і сьогодні вдень. Так не повинно бути. Хірург не може робити помилок. Від цього страждають наші люди. Ми хочемо працювати в правовому полі. Найголовніше зараз – це кадри”, – розповів “Новому Візиту” завідувач хірургічним відділенням Олег Недорез.

Крім того хірургів обурює ставлення до них. Замість того, щоб вирішувати проблему з кадрами, на лікарів чиниться тиск з погрозою звільнення, бо на компроміс вони не йдуть.

На думку Олега Недореза, така ситуація ставить під загрозу навіть існування хірургічного відділення у Генічеську.

Потрібно зберегти хірургію. Не для нас, для людей“, – наголосив Недорез.

Як повідомлялося раніше, 15 серпня в медіа-центрі IPC-Генічеськ відбулась прес-конференція на тему: “Підсумки 53-ї сесії Генічеської районної ради VII скликання”. Голова райради Андрій Євстратов доповів про питання, які були ухвалені на сесії, а також відповів на запитання журналістів та глядачів онлайн-трансляції заходу у Фейсбуці.