Кримські патрульні затримали підозрюваного у зґвалтуванні

01 Квітня 2019, 11:07

У Генічеську Херсонської області кримські патрульні затримали підозрюваного у зґвалтуванні та пограбуванні місцевої мешканки, злочини щодо якої були вчинені 31 березня. Про це медіа-центр IPC-Генічеськ проінформував керівник Відділу патрульної поліції в АРК та місті Севастополі Віктор Левченко.

“Пізній вечір вихідного дня, вся увага громадян прикута до підрахунку голосів виборців, а правоохоронці продовжують забезпечувати охорону дільниць та прилеглих територій. Цим вирішив скористатись зловмисник, що приїхав з Новотроїцького району до Генічеську в пошуках пригод”, – прокоментував затримання представник кримських патрульних.

За словами Віктора Левченка, підозрюваний, “погрожуючи фізичною розправою, затягнув 23-х річну місцеву мешканку до безлюдного пляжу, де зґвалтував та, відібравши грошові кошти і мобільний телефон в постраждалої, втік геть”.
Лише діставшись додому,  дівчина змогла заявити на лінію “102” про скоєний злочин.
Отримавши опис підозрюваного, на пошуки злочинця були миттєво задіяні всі патрулі Відділу патрульної поліції в АР Крим та місті Севастополі. Невдовзі в центрі міста патрульні помічають громадянина, схожого за орієнтуванням.
Коли потерпіла впізнала в ньому свого кривдника, правоохоронці затримали підозрюваного із застосуванням фізичної сили і спецзасобів, та доставили до відділу поліції.
Віктор Левченко наголосив, що наразі 29 річний мешканець сусіднього з Генічеським району затриманий в порядку статті 208 КПК України. Відомості про подію внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 1 ст. 152 ККУ “Згвалтування” і ч. 1 ст. 186 ККУ “Грабіж”.

Нагадаємо, 31 березня відбувалося голосування з виборів президента України.