Чийгоз закликав не забувати про кримчан

28 Лютого 2019, 15:52

Не забувати і боротися за громадян України, які залишилися в Крим, – закликав заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, колишній політв’язень Ахтем Чийгоз у перебігу круглого столу, присвяченому 5-й річниці опору Криму російській окупації, в Генічеську 28 лютого, повідомляє медіа-центр IPC-Генічеськ.

«Вам пощастило, що россійським чоботом не топчуть цю землю. Тому, що міфи, про які говорили, стали реальністю в Криму. Реальністю самого жахливого», – зазначив Ахтем Чийгоз під час свого виступу на круглому столі.

Він також заклив не забувати про кримчан, які залишаються патріотами в окупованому Криму та чекають н його повернення до правового поля України.

Нагадаємо, що Чийгоз був схоплений окупантами в Криму в січні 2015 року. Йому ставили в провину «організацію масових заворушень» 26 лютого 2014 го – день, коли кримські татари і проукраїнські жителі півострова вийшли на протест проти захоплення Криму Росією. 11 вересня 2017 Верховний суд анексованого Криму засудив Ахтема Чийгоза до 8 років колонії суворого режиму. 25 жовтня Чийгоз разом з іншим кримськотатарським політв’язням Ільмі Умеровим були видані Туреччини і повернулися в Україну.