12 232 жителям Херсонщини, постраждалим від підтоплення, вже виплачено державну допомогу в розмірі 5 тисяч гривень

25 Серпня 2023, 13:28

Наслідки підтоплення Херсона через підрив росіянами Каховської ГЕС. Фото: "IPC-Херсон".

Загалом постраждалим від підтоплення на Херсонщині та Миколаївщині вже виплачено понад 66 мільйонів гривень грошової допомоги від держави.

Про це повідомляє Мінреінтеграції.

Таку фінансову підтримку вже отримали постраждалі жителі Херсонської та Миколаївської областей на загальну суму понад 66 мільйонів гривень. Таким чином, держдопомогу виплачено 12 232 жителям Херсонщини та 983 – Миколаївщини.

Згідно із заявами постраждалих виплати здійснюються на їхні банківські рахунки або готівкою через Укрпошту.

Заяви на таку грошову допомогу від держави приймаються до 31 жовтня 2023 року включно. Її можуть отримати особи, які на момент підриву ГЕС проживали (були зареєстровані/задекларовані) в населених пунктах Миколаївської та Херсонської областей, що зазнали підтоплення.

Включно з тими, хто з 6 червня виїхав із підтоплених районів тимчасово окупованої території Лівобережжя на підконтрольну Україні територію.

Якщо у вас виникли питання щодо таких виплат, можете звертатися на гарячу лінію Мінреінтеграції за номером 15-48 або на лінію Уповноваженого з питань ВПО: (066) 813-62-39.

Раніше повідомлялось, що черговий колаборант отримав підозру в держзаді за те, що очолив окупаційне підприємство “Паллада” у Херсоні.