МОН розглядає можливість зміни умов вступу на магістратуру для студентів з тимчасово окупованих територій

26 Квітня 2024, 10:53

Ілюстрація: відкриті джерела.

У Міністерстві освіти і науки України розглядають можливість зміни умов вступу на магістратуру для студентів з ТОТ. Єдиний вступний іспит (ЄВІ) планують замінити на співбесіду з іноземної мови.

Про це заявив представник МОН під час засідання Координаційного штабу з питань звільннених територій, передає Мінреінтеграції

Під час попередніх нарад обговорювалася пропозиція проводити ЄВІ для студентів із тимчасово окупованих територій в обмеженому дистанційному форматі.

Однак за інформацією Українського центру оцінювання якості освіти, провести ЄВІ в такому форматі для зазначеної категорії осіб немає змоги. Це пов’язано з тим, що організувати належну ідентифікацію учасників та гарантувати дотримання принципів академічної доброчесності при такому проведенні вступних випробувань – неможливо.

Тому наразі МОН розглядає можливість дозволити замінити складання ЄВІ на співбесіду з іноземної мови, яку проводитимуть заклади вищої освіти в дистанційному режимі. Тобто повернути ті норми, які діяли торік.

Це стосується громадян, які:

– декларують, що перебувають на ТОТ і в поточному році завершують здобуття ступеня бакалавра;

– планують вступати для здобуття вищої освіти ступеня магістра в тому самому закладі освіти на спеціальності, які не передбачають складання єдиного фахового вступного випробування.

Раніше повідомлялось, що у школах окупованого лівобережжя Херсонщини збільшать кількість уроків з історії Росії.