Від Херсонщини до місцевих бюджетів надійшло 140 мільйонів гривень єдиного податку впродовж січня-квітня 2024 року

10 Травня 2024, 10:47

Ілюстрація: відкриті джерела.

Упродовж січня-квітня поточного року представники бізнесу Херсонської області, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, спрямували до місцевих бюджетів області 140 мільйонів гривень єдиного податку.

Про це повідомляє Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Більша частина сплаченого податку – внесок приватних підприємців. За чотири місяці вони сплатили 115,2 мільйонів гривень. Сільгоспвиробники поповнили бюджети територіальних громад на 18 млн гривень. Юридичні особи третьої та четвертої груп перерахували за цей період 6,8 млн гривень єдиного податку.

В Головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі нагадують, що суб’єкт господарювання може перейти на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного календарного кварталу.

Такий перехід можна здійснити один раз протягом календарного року та за умови, якщо протягом попереднього календарного року платником дотримано вимоги, встановлені в п. 291.4 ст. 291 ПКУ.

Раніше повідомлялось, що у Високопільській громаді створили діалогову групу для вирішення нагальних питань.