У Високопільській громаді створили діалогову групу для вирішення нагальних питань

09 Травня 2024, 17:04

Фото: "Громадський вісник Херсонщини".

Партнерство влади і громади було втілено у новоствореній діалоговій групі – тимчасовому дорадчо-консультативному органі, який забезпечить постійну комунікацію і візьме під громадський супровід як процеси самого відновлення громади, так і бюджетний процес та нормотворчість за допомогою експертів громадської організації Причорноморський центр політичних та соціальних досліджень.

Про це повідомляє “Громадськй вісник Херсонщини”.

Наприкінці квітня 2024 року відбулося перше установче засідання діалогової групи влади та громади з питань відновлення Високопільської територіальної громади.

Новостворений громадський хаб відкривається для всіх видів громадської активності. Одночасно, за результатами проеєкту, експерти передадуть владі та громаді рекомендації у вигляді  дорожньої карти.

Вже у травні розпочнеться навчання для п’яти обраних активістів громади: це буде курс тренінгів з проєктного менеджменту та бюджетної грамотності, щоб надалі Високопільська громада мала власних громадських експертів.

Експерти на першому засіданні групи експерти проаналізвали компоненти громадської активності та рівня залучення громадян до вирішення локальних проблем у межах Високопільської громади.
Моніторинг виявив моменти, які потребують уваги влади та сприяння становленню структур і практик громадянського суспільства, цілеспрямованої роботи по впровадженню механізмів залучення громадян до обговорення та ухвалення рішень.