Закликав окупантів анексувати Херсонщину: Олексій Резніков з Нової Каховки заочно отримав 9 років увʼязнення

25 Квітня 2024, 10:31

Олексій Резніков, колаборант. Фото: соцмережі.

Олексій Резніков, житель Нової Каховки, заочно визнаний винним у колабораційній діяльності. Зловмисник публічно закликав російських окупантів анексувати Херсонську область – нині отримав 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відповідний вирок Рівненського міського суду Рівненської області від 19 квітня 2024 року опублікований на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень, передає Центр журналістських розслідувань.

Судом було встановлено, що 62-річний Резніков Олексій Вадимович у вересні 2022 року публічно закликав жителів Херсонщини брати участь у незаконному референдумі окупантів і висловлював свою позицію про єдність з РФ.

Крім того, Резніков брав участь в окупаційному заході “Мы вместе с Россией”, який загарбники провели в захопленій будівлі Новокаховської міської ради. Його учасники підписали так звану декларацію під назвою «Русский Херсон» – формально вона стала приводом для проведення незаконного референдуму з «приєднання» Херсонщини до РФ і її подальшої незаконної анексії.

Олексія Резнікова впізнали численні свідки. Вони розповіли, що він працював лаборантом Новокаховського ліцею №9. Резніков – уродженець Львова, але давно проживав у Новій Каховці.

За скоєний злочин зловмисника заочно визнано винним у колабораційній діяльності. Вирок суду становить 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а також заборону протягом 15 років обіймати посади в органах влади.

Раніше повідомлялось, що за виконання обов’язків конвоїра у катівні під час окупації Херсона заочно судитимуть військовослужбовця РФ.