Високопільські поліцейські виявили у місцевого жителя схрон зі зброєю

09 Квітня 2024, 13:32

Фото: Поліція Херсонської області.

Високопільські правоохоронці виявили у місцевого жителя схрон зі зброєю і вилучили гранати та набої.

До поліцейського офіцера громади відділення поліції №1 (Високопілля) Бериславського районного відділу поліції надійшла інформація про те, що 34-річний житель одного з населених пунктів зберігає у себе в домоволодінні зброю та боєприпаси.

Фото: Поліція Херсонської області.

Як розповів керівник поліцейського підрозділу Олександр Коновал, оперативники з поліцейським офіцером громади з’ясували, що вказаний чоловік зберігав небезпечні предмети у прибудові до житлового будинку. Під час проведення обшуку поліцейські виявили там та вилучили: реактивну штурмову гранату РШГ-2, 2 корпуси гранат РГО, корпус гранати РГД-5, 3 запали типу УЗРГМ-2 та 300 набоїв різного калібру.

Фото: Поліція Херсонської області.

Небезпечні предмети були оглянуті працівниками вибухотехнічної служби та направлені до експертної установи для дослідження.
Чоловік пояснив, що боєприпаси знайшов наприкінці березня 2022 року у зруйнованій школі. Там у час окупації базувались російські війська і зберігався їхній боєкомплект. Наразі фігурант перевіряється на можливу причетність до збуту боєприпасів.
За вказаним фактом відкрите провадження за ч. 1 ст. 263 “Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами” Кримінального кодексу України. Поліція проводить необхідні слідчі дії та низку експертиз.