Таксист із Херсона отримав підозру за наведення ворожих ударів по місцях дислокації українських військових в обласному центрі

16 Квітня 2024, 10:14

Фото: Херсонська обласна прокуратура.

Черговий колаборант добровільно погодився співпрацювати з російськими окупантами та передавав їм дані щодо місць розташування Сил оборони в обласному центрі. За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру місцевому жителю у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Також зловмиснику обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

За даними слідства, 55-річний підозрюваний, працюючи в одному із таксопарків Херсона, збирав дані про місця базування, переміщення українських захисників, облаштування фортифікаційних споруд для відсічі армії рф. За допомогою Google-maps він позначав координати.
Таксист встановив у власному автомобілі прихований відеореєстратор і фільмував та фотографував об’єкти, пересуваючись містом.
Зібрану інформацію передавав «знайомому» на непідконтрольну територію України через один із месенджерів.
Після проведення комплексу слідчих дій прокурори, спільно зі слідчими УСБ України в Херсонській області, встановили та затримали зловмисника.
Наразі перевіряється його причетність до наведення щонайменше семи ворожих ударів по обласному центру.

Фото: Херсонська обласна прокуратура.