Російські підрядники відмовляються закінчувати ремонт у Генічеській школі №3, який триває вже майже рік

11 Квітня 2024, 09:54

Фото: відкриті джерела.

Росіяни вчергове перенесли строки закінчення ремонту в школі №3 міста Генічеськ. За словами так званого “сенатора” від Херсонщини Ігоря Кастюкевіча, об’єкт стовідсотково буде завершено, але коли саме – невідомо. Самі окупанти визнають, що підрядники з Росії відмовляються від роботи на лівобережжі Херсонщини, тому частина  об’єктів, на яких було розпочато “ремонти”, зараз є незавершеними.

Про це повідомляють кореспонденти “IPC-Південь” з посиланням на російські джерела.

Сенатор відвідав об’єкт Народної програми, школу №3 міста Генічеська. Її ремонтом займається регіон-шеф – Краснодарський край. Терміни завершення робіт переносили кілька разів, і нещодавно педагогічний склад попрощався із черговою підрядною організацією. Не доробивши роботи до кінця, фірма пішла з об’єкта і зараз регіон-шеф шукає заміну”, – йдеться у повідомленні. 

За словами росіян, у школі наразі незавершеними залишаються актова зала, навчальні класи та харчоблок. Не добудували підрядники також і спортивний майданчик поблизу навчального закладу. Константін Басюк залишився незадоволеним вже виконаними роботами та пообіцяв створити спеціальну “комісію” для виявлення недоліків у ремонті, що стались через непрофесіоналізм російських будівельників. 

“Сенатор” Кастюкевич в генічеській школі №3

 

За повідомленням Telegram-каналу “Генічеськ UA”, на початку липня 2023 року окупанти за підтримки “шефів” з Краснодарського краю вирішили провести у навчальному закладі капітальний ремонт шкільних приміщень і повністю замінити дах. Це було дивно, адже у 2018 році в цій школі вже було проведено реконструкцію з повною заміною покрівлі. Проте, схоже, тут  випала нагода “розпиляти” кошти, відтак і виникла необхідність капремонту.

Посадовці окупаційної “адміністрації” найняли “шабашників”, які зняли покрівлю, але замість того, щоб її перекрити, взялися за ремонт внутрішнього оздоблення будівлі. Школа стояла розкритою деякий час, а 11 серпня 2023 року в Генічеську пройшли зливи і весь внутрішній ремонт, який робили росіяни, зійшов нанівець. До того ж обвалилась стеля і вода пройшла до першого поверху.