Російський Слідком визнав проблеми з виплатою заробітної плати бюджетникам на лівобережжі Херсонщини

11 Квітня 2024, 12:11

Фото з відкритих джерел

Представники російського Слідчого комітету, що незаконно діє на лівобережжі Херсонщини, визнали факти затримки або й повної невиплати місцевим бюджетникам заробітної плати. Окупаційні “правоохоронці” закликають “обділених та ображених” колаборантів, котрі не дочекались обіцяних рублів, звертатись до них, проте глобальному втручанню Слідчого комітету та російської прокуратури, як показала практика, розв’язати проблему не вдається.

Про це повідомляють кореспонденти “IPC-Південь”, посилаючись на російські джерела.

“Як приклад можна привести ситуацію з керівником однієї з організацій Херсонської області, що займається орендою нерухомого майна. Він не виплачував повністю заробітну плату кільком співробітникам. Загальна сума заборгованості склала понад 250 тисяч рублів. При цьому фігурант, маючи кошти, витрачав їх на інші цілі, не пов’язані з виплатою заробітної плати”, – розповіла російським журналістам представниця СК в Херсонській області.

Насправді ж ця ситуація є показовою, однак далеко не єдиною. Наприклад, ще у лютому 2023 року херсонські педагоги, котрі погодились “евакуюватись” на лівий берег Дніпра, скаржились на відсутність обіцяної заробітної плати та будь-яких доплат від росіян. Вчителі-колаборанти мали отримувати по 1500 рублів на день як надбавку за працю в прифронтовій зоні, але фактично зараз не можуть випросити навіть мінімальну заробітну плату. Як бачимо, за понад рік цю проблему окупанти вирішити так і не змогли. Просто росіяни не надто хочуть годувати та одягати українських зрадників, і це є доволі логічним.