Російська “влада” планує призвати до Збройних сил РФ 15 тис осіб із окупованого Криму

15 Квітня 2024, 11:37

Ілюстративне фото: відкриті джерела.

Росія планує призвати до лав своїх Збройних сил 15 тисяч осіб з окупованого Криму. Загалом з 21 вересня 2022 року на півострові було виписано 60 тисяч повісток, а “мобілізовано” – 23 тисяч осіб.

Про це інформує Центр журналістських розслідувань з посиланням на повідомлення менеджерки з комунікацій Кримськотатарського ресурсного центру Тетяни Савчук.

За її словами, ні кримські татари, ні проукраїнськи налаштовані мешканці півострова не хочуть воювати проти своєї країни.

“«Мобілізація» спровокувала нову масову хвилю виїзду кримських татар із Криму. Це чергова хвиля депортації із рідного Криму. Щоб уникнути «мобілізації», кримчани можуть лише виїхати з території півострова, інакше, на жаль, ніяк”, – зазначила Савчук.

Менеджерка розповіла з комунікацій, що юристи Кримськотатарського ресурсного центру допомагали десяткам людей із Криму, які не хочуть бути мобілізованими.

“Є випадки, коли кримські татари виїжджали в Україну та йшли воювати проти Російської Федерації. І, до речі, є такий міф, що кримські татари не борються зі зброєю в руках, і для того, щоб розвінчати міф, ми створили програму, в якій розповідаємо про кримських татар у лавах українських Сил оборони”, – додала правозахисниця.

Раніше повідомлялось, що на окупованому лівобережжі Херсонщини не вистачає майже 900 кваліфікованих спеціалістів.