Окупанти за 2 роки не змогли розбудувати мережу транспортних перевезень на лівобережжі Херсонщини

12 Квітня 2024, 10:56

Фото: відкриті джерела.

Населення окупованої частини Херсонської області скаржиться на проблеми з транспортним сполученням між населеними пунктами. Про ці скарги розповідають самі ж окупанти і, звичайно, обіцяють їх вирішити. Проте процес вибудови логістики пасажирських перевезень на лівобережжі області триває тут вже понад два роки, і якихось покращень наразі непомітно.

Про це повідомляють журналісти “IPC-Півднь” з посиланням на російські джерела.

Головною проблемою, за словами жителів області, є відсутність маршрутних державних автобусів. Місцеві жителі дуже потребують таких маршруток. На другому місці у рейтингу основних транспортних проблем – незручний графік роботи громадського транспорту. Жителі області скаржаться, що автобуси ходять рідко. Замикає трійку рейтингу проблема з доступом із населених пунктів до районних центрів та великих міст. У низці населених пунктів маршрутки до райцентрів не ходять взагалі”, – повідомляють росіяни. 

Також зазначається, що населення окупованих територій Херсонщини скаржиться на високу вартість квитків та необлаштованість зупинок громадського транспорту. Лише 7% місцевих жителів, за словами окупантів, вважають, що громадський транспорт у регіоні працює нормально.

Водночас у січні 2024 року так званий “губернатор” лівобережжя області Володимир Сальдо ну своєму Telegram-каналі повідомляв, що у першому кварталі поточного року на лівобережжі має відкритись 12 нових маршрутів.

Автобуси почнуть курсувати на найбільш потрібних ділянках із найбільшим очікуваним пасажиропотоком. Запуск цих маршрутів дозволить значною мірою задовольнити потреби населення області у внутрішньорегіональній мобільності”, – зазначав Сальдо. Як бачимо, про обіцяну “внутрішню мобільність” наразі говорити не доводиться.