На лівобережжі Херсонщини внаслідок вибуху ледь не загинув гауляйтер села Роздольне Олег Гончаров

11 Квітня 2024, 16:33

Олег Гончаров

У селі Роздольне, що знаходиться в окупованій Каховській громаді, пролунав вибух внаслідок якого ледь не загинув гауляйтер населеного пункту Олег Гончаров. Повідомляється, що він прямував до однієї з багатоповерхівок, яка у підсумку і вибухнула. Будівлю частково зруйновано.

Про це повідомляють кореспонденти “IPC-Південь”, посилаючись на власні джерела.

Відомо, що в багатоповерхівці компактно проживали російські військові, які заселились у віджаті квартири. Внаслідок потужного вибуху, причини якого з’ясовуються, щонайменше четверо з них загинули. За попередньою інформацією, Олег Гончаров частенько  навідувався до саме цих окупантів і незадовго перед загибеллю своїх друзів знаходився поруч. Він, ймовірно, прямував саме до зруйнованої квартири. Гончаров залишився живим, про його поранення наразі нічого не відомо.

Напівзруйнована багатоповерхівка в Роздольному.

Як повідомляв Центр журналістських розслідувань, на посаду голови окупаційної адміністрації села Роздольне росіяни призначили Гончарова у липні минулого року. Син дуже відомої в Таврійську і Новій Каховці Гончарової Тетяни Володимирівни, яка багато років працювала керівницею справами виконавчих комітетів Новокаховської і Таврійської міських рад, була депутаткою Таврійської міськради 6-го скликання від партії “Сильна Україна”. Сам майбутній колаборант перед повномасштабним вторгненням РФ був підприємцем і ексначальником Цеху вагонного депо станції “Каховка”.

За словами джерел ЦЖР, Гончаров спокійно вивозив зерно та інші вантажі на фурі до Криму вже під час окупації Каховського району Херсонської області.

За інформацією з окупаційних пабліків, Олег Гончаров також є гауляйтером села Чорноморівка Каховської громади. З 20 жовтня 2022 року на цій посаді там перебувала 43-річна Олена Зозуля, сезонна працівниця з благоустрою.