На лівобережжі Херсонщини працевлаштовуватимуть спеціалістів із Дагестану, Інгушетії та Республіки Тива

23 Квітня 2024, 13:56

Жителі республіки Тива в народних костюмах. Фото: відкриті джерела.

Росіяни продовжують потерпати від тотального кадрового дефіциту на окупованих територіях Херсонщини. Більшість кваліфікованих робітників з лівобережжя відмовились співпрацювати з окупантами. Розв’язання цієї проблеми росіяни вбачають у прискоренні профільної підготовки місцевої молоді, а також у залученні кадрів з віддалених регіонів РФ. “Гастролерам” обіцяють великі зарплати та безплатне житло.

Про це повідомляють кореспонденти “IPC-Південь” з посиланням на російські джерела.

У Херсонській області на сьогоднішні успішно працевлаштовано 4 співробітники – з Республіки Крим та Йошкар-Оли (Республіка Марій Ел). Для подальшого залучення фахівців підписано також і Угоди про співпрацю з Дагестаном, Інгушетією, Алтайським краєм та Республікою Тива”, – йдеться у повідомленні. 

Також зазначається, що для працедавців, які влаштують до себе спеціалістів з Росії, існують певні преференції. Наприклад, нібито діє державна програма підтримки у вигляді часткової бюджетної компенсації заробітної плати російським робітникам за 3, 6 та 9 місяців.

До того ж медикам і педагогам, які вирішать переїхати на лівобережжя Херсонщини, мають надаватись одноразові виплати у розмірі понад 1 мільйон рублів. Щоправда, якоїсь масової “навали” спеціалістів  з Росії наразі не спостерігається. 

Раніше повідомлялось, що в Росії судитимуть колишню жительку Херсонщини, яка “незаконно” отримала так званий “житловий сертифікат”.