В Росії судитимуть колишню жительку Херсонщини, яка “незаконно” отримала так званий “житловий сертифікат”

22 Квітня 2024, 14:31

Фото з відкритих джерел

До розгляду у російському суді передано справу колишньої жительки Нової Каховки, яка шляхом маніпуляцій отримала від окупантів так званий “житловий сертифікат” і грошові виплати. Жінка вже понад 10 років не жила на Херсонщині, втім це не завадило їй подати документи на отримання допомоги “евакуйованим”.

Про це повідомляють кореспонденти “IPC-Південь” з посиланням на російські джерела.

За версією слідства було встановлено, що обвинувачена у липні 2023 року надала до Багатофункціонального центру міста  Генічеськ Херсонської області свідомо неправдиві відомості про проживання спільно з двома неповнолітніми дітьми у місті Нова Каховка у період з лютого по жовтень 2022 року. При цьому вона фактично проживала у Москві з 2011 року», — йдеться у повідомленні.

На підставі поданих документів жінка отримала виплату на придбання майна у розмірі 300 тисяч рублів, якими розпорядилася на свій розсуд, а також їй було видано “державний житловий сертифікат” про надання соціальної виплати на придбання житлового приміщення у розмірі близько п’яти мільйонів рублів.

У коментарях під дописом росіяни традиційно висловлюють своє ставлення до біженців з Херсонщини та скаржаться місцевому гауляйтеру Сальдо на соціальну несправедливість у регіоні.