Херсонський волонтер Григорій Янченко збирає гроші на підтримку ЗСУ в Ужгороді

05 Квітня 2024, 13:35

Волонтер Григорій Янченко. Суспільне Ужгород/Оксана Ушакова.

Відомий херсонський волонтер Григорій Янченко в Ужгороді збирає кошти на підтримку захисників України. Пану Григорію 76 років і він має інвалідність – чоловік пересувається на візку, проте не полишає волонтерство.

Про це повідомляє “Суспільне Ужгород”.

Упродовж п’яти місяців з цією метою пан Григорій відвідав понад десять міст України.

Волонтерити Григорій Янченко почав 10 років тому. За його словами, за цей час вдалося назбирати близько 8 мільйонів гривень для українських військових.

“Мій шлях до волонтерства розпочався з 2014 року. Ми поїхали 29 березня до наших військових на кордон. Ми там потім вже зрозуміли волонтерську діяльність, як потрібно, що потрібно везти, для чого і чому”, — розповідає Григорій Янченко.

Ідею збирати гроші для захисників Григорію Янченку підказала його дружина Тамара.

“Просто вона надихнула на це — потрібно щось робити. Вона говорить: “Ти просто катаєшся по місту, без ніякої цілі, ти можеш поставити відерце, написати там “Допомога ЗСУ”, їздити та збирати кошти”. Те, що вона сказала, я вдосконалив і почав з іншими волонтерами возити на схід. Ви розумієте, що сам я б не зміг це перетворити у реальність. Тобто я б зміг, зібрати гроші, щоб закупити все, але відвезти було б дуже складно”, — додає волонтер.

З 2014 року Григорій Янченко збирав гроші на потреби військових у Херсоні та Запоріжжі. Впродовж останніх п’яти місяців збирає гроші в містах України. За його словами, об’їхав понад десять міст.

“Я ніколи не був в Ужгороді. Але вирішив на цей час приїхати, щоб ужгородці змогли якось вкласти свої гроші, донати для допомоги нашим військовим, які воюють на фронті та захищають нас”, — каже Григорій Янченко.

Збирати гроші для ЗСУ волонтер Григорій Янченко в Ужгороді буде впродовж тижня, потім поїде в Мукачево та Чернівці.