Громади Херсонщини отримали майже 450 мільйонів гривень податків від початку 2024 року

08 Квітня 2024, 12:03

Ілюстрація: відкриті джерела.

Попри складні безпекові умови, територіальні громади Херсонської області забезпечюють надходження податків до місцевих бюджетів. Загальна сума надходжень від суб’єктів господарювання та громадян до місцевих бюджетів Херсонщини за січень-березень поточного року склала 449,2 млн гривень.

Про це повідомляє Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Найбільшу частку надходжень вдалося зібрати Херсонській міській територіальній громаді (58% або 258,7 млн гривень), Великоолександрiвській селищній територiальній громаді (4% або 15,9 млн гривень), та Бiлозерській селищній територiальній громаді (2% або 9,4  млн гривень).

Із загальної суми надходжень найбільше місцеві бюджети зібрали податку на доходи фізичних осіб – 326,6 млн гривень, що в загальній структурі надходжень складає 73%. Також до лідерів за обсягом сплати входить єдиний податок (92,6 млн гривень), плата за землю (15 млн гривень), акцизний податок з кінцевих продажів (5,5 млн гривень).

Раніше повідомлялось, що частина пенсіонерів з окупованого лівобережжя Херсонщини не отримують соцвиплат вже три місяці.