Частина пенсіонерів з лівобережжя Херсонщини не отримують соцвиплат вже три місяці

03 Квітня 2024, 16:21

Фото з відкритих джерел

Жителі окупованої частини Херсонської області скаржаться на припинення частини соцвиплат, зокрема, пенсій за віком. Деяким пенсіонерам гроші востаннє надходили ще у січні. Росіяни пояснюють такі затримки передачею повноважень регіонального Пенсійного фонду до Соціального фонду Росії, що незаконно діє на лівобережжі області.

Про це повідомляють кореспонденти “IPC-Південь”, посилаючись на російські ЗМІ.

Про затримку пенсії повідомила жителька села Володимиро-Іллінка Галина Стефанівна. Вона розповіла, що гроші перестали приходити у січні, на гарячу лінію СФР вона не змогла додзвонитися, бо там не відповідали чи обривався зв’язок. За словами жінки, з такою ситуацією зіткнулася не лише вона”, – повідомляють росіяни. 

Окупанти обіцяють невдовзі вирішити проблему, проте, звичайно, вони не могли не знати про затримку соцвиплат. Зазначимо, що до незаконно діючої на лівобережжі Херсонщини російської прокуратури звернулись чотири пенсіонера з окупованого селища Каланчак. Лише після втручання цього відомства люди похилого віку отримали гроші. Ситуація насправді не є унікальною. До російської прокуратури за виплатами звертаються не лише пенсіонери, а й багатодітні родини, а також бюджетники з окупованих громад Херсонської області.