Щоб отримати заробітну плату, бюджетники на лівобережжі Херсонщини змушені звертатись до російської прокуратури

17 Жовтня 2023, 12:09

Затримки у виплатах заробітної плати росіянами бюджетникам на окупованій частині Херсонщини є звичайною справою. Досить часто, щоб отримати належне, люди змушені звертатись до російської прокуратури, яка незаконно функціонує на окупованих територіях області. Іноді це допомагає, проте загальну тенденцію це не змінює – у росіян просто немає зайвих коштів, щоб утримувати бюджетників з Херсонщини.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

“Прокуратура Генічеського району Херсонської області провела перевірку Дніпровського психоневрологічного будинку-інтернату і встановила, що на липень перед 92 працівниками утворилася заборгованість із зарплати на суму понад 4,8 мільйона рублів – повідомляє обласна прокуратура. Прокурор вніс керівнику установи подання щодо усунення порушень трудового законодавства”, – йдеться у повідомленні. 

Для окупованих територій Херсонщини затримкою виплати заробітної плати складно когось здивувати. Наприклад, вчителі з міста Генічеськ постійно скаржаться на відсутність обіцяних їм коштів. Цьогорічний День вчителя рядові освітяни-колаборанти тут святкували без копійки в кишені.