Фермери Херсонського та Бериславського районів отримали майже сотню модульних зерносховищ

11 Квітня 2024, 12:02

Завантаження круглого модульного зерносховища. Ілюстративне фото: elevatorist.com.

В умовах війни аграрії Херсонщини продовжують невтомно працювати, не збавляючи темпів, а українські та міжнародні благодійні фонди продовжують надавати допомогу Херсонщині. Фермери Херсонського та Бериславського районів нашої області отримали майже сто модульних зерносховищ.

Про це повідомляє Олександр Прокудін, очільник Херсонської ОВА.
Вже завершується посів ранніх зернових. А зібраний урожай потребує належного зберігання. Через атаки російських військ у регіоні були знищені сотні ангарів та складів, не працює жодний елеватор.
Це проблемне питання обговорили на Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України у серпні 2023 року. І сьогодні аграрії Херсонщини першими отримали необхідні модульні зерносховища.
Завдяки Міністерству аграрної політики та продовольства України й Продовольчій та сільськогосподарській організації ООН (FAO) фермерам Херсонського та Бериславського районів передали майже сотню модульних зерносховищ.
“Придбання насіння, добрив, матеріалів для обробки та захисту культур, забезпечення сільгосптехнікою та зерносховищами – саме ці завдання нині стоять перед аграріями регіону. Ми, зі свого боку, готові надати необхідну підтримку”, – підкреслив Прокудін.