“Евакуйований” до Тули херсонець вирішив перевести в готівку так званий “житловий сертифікат” і отримав штраф

09 Квітня 2024, 14:52

Ілюстрація: відкриті джерела.

Херсонського “переселенця”, який виїхав до РФ, оштрафували через махінації з соцвиплатами за так званим “житловим сертифікатом”.

Про це повідомляє “IPC-Південь” з посиланням на російські джерела.

Совєтський районний суд міста Тула оштрафував жителя Херсонської області Ігоря Б. за махінації із соцвиплатами (ст. 159 КК РФ). Також на лаві підсудних опинився рієлтор Микола С., який допомагав перевести в готівку отриманий житловий сертифікат.

У червні 2022 року Ігор Б. переїхав із Херсонської до Тульської області. Йому, як “переселенцю”, у березні 2023 року було видано державний житловий сертифікат на придбання житлового приміщення у розмірі 2 928 321 рубль. Однак винахідливий херсонець вирішив “перевести в готівку” даний сертифікат і за допомогою звернувся до ріелтора Миколи С.

Рієлтор, своєю чергою, підібрав для клієнта квартиру за 2 мільйона рублів. “Зайві” майже 930 тисяч Ігор Б. мав отримати вже після покупки житла.

Згодом рієлтор продав квартиру за завищеною вартістю. Протягом року всі необхідні процедури оформлення угоди були завершені. За домовленістю із продавцем Ігор Б. отримав майже мільйон рублів, яким він поділився з Миколою С.

Суд визнав чоловіків винними. Херсонця Ігоря Б. оштрафували на 500 тисяч рублів. З урахуванням часу знаходження
засудженого під вартою – штраф зменшили до 450 тисяч рублів. Його також звільнили з-під арешту. Рієлтора оштрафували на 400 тисяч рублів.

Раніше повідомлялось, що жителі віддалених сіл лівобережжя Херсонщини не можуть оформити соцвиплати через відсутність транспортного сполучення з районним центром.