Жителі віддалених сіл лівобережжя Херсонщини не можуть оформити соцвиплати через відсутність транспортного сполучення з районним центром

07 Квітня 2024, 14:17

Жительки Нижніх Торгаїв, що поскаржились росіянам на відсутність автосполучення

На лівобережжі Херсонщини фактично відсутнє транспортне сполучення між віддаленими селами та великими містами, що стає причиною проблем у місцевого населення з оформленням документів. Наприклад, росіяни повідомляють, що жителька села Нижні Торгаї не може отримати виплати за народження дитини, оскільки між її селом та окупованим містом Генічеськ відсутній автобусний зв’язок.

Про це повідомляють кореспонденти “IPC-Південь”, посилаючись на російські ЗМІ.

“Жительці Нижніх Торгаїв не поставили «червону печатку» у свідоцтві про народження дитини. Тепер вона не може отримати материнський капітал без такої позначки. До Генічеська, де їй можуть поставити таку позначку, треба їхати 200 кілометрів. Своєї машини жінка не має, громадський транспорт фактично не ходить у цьому напрямі, а грошей на таксі – у неї також немає. Тим більше, що на Херсонщині послуги таксистів коштують непомірно дорого”, – зазначають росіяни.

Окупаційна влада пообіцяла допомогти доїхати до Генічеська конкретно цій жінці, однак ситуацію це загалом не змінює.

Лівобережжя області поступово повертається до часів кріпаччини, коли цілі покоління українців проводили все життя в одному населеному пункті, не маючи змоги з нього куди-небудь виїхати.