У Високопіллі правоохоронці вилучили у місцевого жителя гранатомет та боєприпаси

15 Березня 2024, 13:45

Фото: Поліція Херсонської області.

На Херсонщині високопільські поліцейські вилучили у місцевого жителя гранатомет та боєприпаси.

Працівники відділення поліції №1 (Високопілля) Бериславського районного відділу поліції отримали інформацію про те, що 52-річний житель Нової Шестірні після зільнення населеного пункту відшукував колишні позиції армії РФ та ЗСУ, де збирав зброю та боєприпаси.
Як розповів керівник поліцейського підрозділу Олександр Коновал, оперативники з’ясували, що чоловік зберігав небезпечні предмети у себе в гаражі. Під час проведення обшуку поліцейські виявили там та вилучили: російську реактивну гранату РПГ-30 «КРЮК» калібром 105 міліметрів, два корпуси гранат РГД-5, два запали типу УЗРГМ-2 та 108 набоїв калібром 5,45 до автоматичної зброї. Небезпечні предмети були оглянуті працівниками вибухотехнічної служби та направлені до експертної установи для дослідження.

Фото: Поліція Херсонської області.

Чоловік пояснив, що боєприпаси знайшов на покинутих позиціях окупаційних військ, коли вони відступили з територіальної громади. Зберігав їх як трофей, а також для самозахисту. Наразі фігурант перевіряється на можливу причетність до збуту боєприпасів.
За вказаним фактом відкрите провадження за ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Слідчі дії триають.

Фото: Поліція Херсонської області.

Фото: Поліція Херсонської області.