У фейкових виборах на лівобережжі Херсонщини, за словами росіян, взяло участь більше людей, ніж тут проживає

17 Березня 2024, 16:56

На лівобережжі Херсонщини фінішують вибори президента Росії, які  незаконно проводяться тут окупантами. За їхніми даними, станом на 15:00 17 березня2024 року, явка в регіоні перевалила за 82%. Якщо врахувати кількість заявлених росіянами виборців на цій території, то у виборах вже мало б взяти участь близько 385 тисяч херсонців, а це більше ніж тут живе людей загалом.

Про цифри явки повідомляють російські ЗМІ.

Голова виборчкому регіону Марина Захарова повідомила, що на 15:00 явка на Херсонщині перевищила 82%. Такі цифри не дивні, адже на виборчі дільниці люди приходять цілими сім’ями”, – зазначають російські ЗМІ. Та ж Захарова у лютому 2024 року зазначила, що на лівобережжі Херсонщини нараховується 470 тисяч виборців.

Це суперечить даним іншої колаборантки – Алли Бархатнової,  так званої “міністерки” соціальної політики окупованої частини регіону. За її словами, станом на квітень 2023 року, тут   загалом проживало  біля 300 тисяч осіб.  Тобто на фейкових виборах вже проголосувало більше людей, ніж на лівобережжі, за словами самих же росіян, мешкає.

Зазначимо, що за даними української влади, на лівобережжі області зараз залишається від 150 до 200 тисяч жителів.