Староста села Тарасівка на Херсонщині, Наталія Литвиненко, отримала підозру в колабораціонізмі

09 Березня 2024, 13:18

Наталія Литвиненко, колаборантка. Фото: відкриті джерела.

Наталія Литвиненко, яка на початок окупації була старостою села Тарасівка Виноградівської громади Херсонського району Херсонщини, добровільно перейшла на бік російських окупантів і очолила незаконну так звану “адміністрацію” свого села. За скоєний нею злочин 8 березня 2024 року управління СБУ в Чернівецькій області заочно повідомило їй підозру в державній зраді та колабораційній діяльності.

Відповідний текст підозри опублікований на сайті Офісу геренального прокупрора.

Слідством було встановлено, що 49-річна Литвиненко Наталія Володимирівна, уродженка Голої Пристані Скадовського району, жителька села Тарасівка Виноградівської громади Херсонського району Херсонщини в березні 2022 року добровільно почала працювати на ворога.

Російськеі окупанти призначили її головою незаконної адміністрації Тарасівки, яку вони включили до неіснуючого «Алєшкінського» муніципального округу.

Наталія Литвиненко керує окупаційною адміністрацією села, призначає на роботу потрібних їй людей, активно займається антиукраїнською пропагандою.

На момент переходу на бік ворога Литвиненко була законною старостою Тарасівського старостинського округу, членом виконавчого комітету Виноградівської сільської ради.

За скоєний злочин Наталії Литвиненко повідомлено підозру в державній зраді та колабораційній діяльності – за ч. 2 ст. 111 і ч. 5 ст. 111-1 КК України. Їй світить довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялось, що колишній «директорці» лікарні в Голій Пристані Тетяні Глуховцовій повідомлено про підозру.