Колишній «директорці» лікарні в Голій Пристані Тетяні Глуховцовій повідомлено про підозру

08 Березня 2024, 15:25

Тетяна Глуховцова, колаборантка Фото: соцмережі.

Тетяна Глуховцова, колишня окупаційна так звана “директорка” захопленої Голопристанської лікарні в Скадовському районі Херсонщини, 7 березня 2024 року отримала заочну підозру СБУ в пособництві ворогу. Їй світить від 10 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відповідний текст підозрит опублікований на сайті Офісу генерального прокурора.

Слідчі встановили, що 62-річна Глуховцова Тетяна Олександрівна, уродженка міста Златоуст Челябінської області РФ, жителька Бехтерської громади Скадовського району Херсонщини, добровільно перейшла на бік ворога. Влітку 2022 року її призначили т. в. о. «головного лікаря» незаконно створеної на базі захопленої Голопристанської лікарні «Голопристанской центральной районной больницы».

Жінка допомогла окупантам «зареєструвати» заклад в російській юрисдикції, підбирала кадри, особисто виплачувала їм зарплату в рублях і поширювала проросійську пропаганду.

За скоєні злочини Тетяна Глуховцова отримала підозру в пособництві ворогу за ч. 1 ст. 111-2 КК України. Їй світить від 10 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У жовтні 2023 року окупанти звільнили Тетяну Глуховцову і на її місце призначили росіянина Кукєса Міхаїла Владіміровича, котрий був головним лікарем Люберецької районної лікарні №1 у селищі Красково Московської області РФ.

Раніше повідомлялось, що росіяни засудили жителя Херосонської області до 11 років колонії за звинуваченням у шпіонажі.