Сергій Бузукін, гауляйтер села Бехтери, отримав 15 років ув’язнення

24 Березня 2024, 17:38

Колаборант Сергій Бузукін. Фото: соцмережі.

Житель Голої Пристані Скадовського району Херсонщини Сергій Бузукін добровільно пішов на співпрацю з російськими окупантами і визнаний винним у колабораційній діяльності. За те, що він у 2022 році очолював окупаційний місцевий «райвідділ» поліції, Бузукін заочно отримав 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Віфдповідний вирок Теплодарського міського суду Одеської області від 21 березня 2024 року опублікований на сайті Єдиного державного реєстру судоквих рішень.

Суд визнав 31-річного Бузукіна Сергія Олександровича винним у колабораційній діяльності за ч. 7 ст. 111-1 КК України. Визнано, що він добровільно очолював у 2022 році окупаційний відділ поліції у неіснуючому Голопристанському районі.

Вирок суду – 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна. Також Бузукіну заборонено обіймати будь-які посади в органах влади і займатися діяльністю, пов’язаною з наданням публічних послуг протягом 15 років.

Про злочини Сергія Бузукіна писав ЦЖР. Він працював старшим слідчим слідчого відділу Голопристанського відділення поліції Новокаховського відділу поліції главку Нацполіції у Херсонській області до 2019 року, поки не попався при одержанні хабаря у 8800 гривень за незаконне повернення грошей, вилучених при проведенні одного з кримінальних проваджень. Тодішній начальник ГУ Нацполіції у Херсонській області Олександр Прокудін звільнив слідчого-хабарника, проти Бузукіна відкрили кримінальне провадження.

Як повідомляв Центр журналістських розслідувань, Бузукін намагався оскаржити наказ Прокудіна про своє звільнення, але суди всіх інстанцій відмовили йому в задоволенні позову.

До повномасштабного вторгнення РФ Сергій Бузукін отримав посаду директора ТОВ «Рибоводна ферма – Ювент», що належить зраднику Юрію Ковальову, брату ліквідованого зрадника-нардепа від президентської партії «Слуга народу» Олексія Ковальова, депутату Херсонської обласної ради від цієї ж партії.