Сальдо звинуватив українську владу в “стражданнях” цивільного населення у вщент знищених росіянами селах Бериславського району

25 Березня 2024, 16:37

Руїни села Республіканець. Фото: Telegram-канал "Новини Бериславського району".

Гауляйтер лівобережжя Херсонщини Володимир Сальдо вчергове збрехав. Цього разу він розповів про те, як страждає місцеве населення у звільнених від росіян населених пунктах Херсонщини. За його словами, деякі села правобережжя Дніпра покинуті українською владою та  залишились без постачання продуктів. Ось тільки завозити їжу та воду сюди більше немає для кого, адже через обстріли росіян людей тут більше не залишилось.

Про брехню від Сальдо повідомляють кореспонденти “IPC-Південь”, посилаючсь на Telegram-канал Сальдо.

Наші джерела з того боку повідомляють, що жителі сіл Новокаїри, Качкарівка та Республіканець окупованого Бериславського району вже багато місяців живуть без світла, зв’язку, підвезення продовольства та палива. Окупаційна влада на людей наплювала — скарги селян ігноруються”, – зазначив Сальдо. 

Насправді ж села Республіканець більше не існує. Тут не залишилось жодного вцілілого будинку, адже всі їх було зруйновано російською артилерією та авіабомбами. Останній житель покинув цей населений пункт ще у 2023 році, тож хто з місцевих міг поскаржитись Сальдо – не зрозуміло. В Новокаїрах та Качкарівці ситуація схожа. Тут залишилось лише кілька сімей. Доставку гуманітарної допомоги ускладнено через постійні обстріли російських військ, проте за можливості в села її доставляють. Більшість селян звідси переїхали до населених пунктів своєї ж громади, що знаходяться подалі від Дніпра, а значить – і від російських позицій. Електрики в зазначених населених пунктах немає не “довгі місяці”, а вже півтора року, адже російські окупанти, втікаючи з правого берега Дніпра, підірвали тут всі трансформаторні підстанції. Ремонт мережі на сьогодні є неможливим – росіяни обстрілюють бригади електриків, щойно вони з’являються поблизу. Тож гауляйтеру Сальдо з претензіями треба звернутись не до української влади, а до своїх господарів з мокшанських боліт.