Росіяни відправили на відпочинок до Білорусі дітей херсонських колаборантів

27 Березня 2024, 16:12

Херсонські діти в Білорусі

Окупанти відправили на відпочинок до “братньої” їм Білорусі 36 дітей з Херсонщини. За їхніми росіян, всі вони були “евакуйовані” із зони бойових дій та проведуть два тижні у реабілітаційно-оздоровчому центрі «Лісова галявина», що в агромістечку Жодишки Сморгонського району РБ. Крім дітей пересічних херсонців, до Білорусі поїхали також школярі з сімей місцевих колаборантів. 

Алєксєй Шамрай. Фото: російські ЗМІ.

Журналістам “IPC-Південь” вдалось встановити особу одного з “евакуйованих” дітей. Ним виявися Алєксєй Шамрай, син відомої херсонської колаборантки Аліни Шамрай. Жінка очолює проросійську організацію “Союз матерей”. Під час окупації обласного центра Шамрай розповсюджувала листівки “Херсонская область – будущее вместе с Россией” і брала активну участь у політичних заходах. Один з таких — форум “Мы вместе с Россией”. У серпні 2022 року на засіданні окупаційної “адміністрації” Білозерки представниця “Союза матерей” закликала відкривати навчальні заклади, аби інтегрувати дітей до життя в Росії. Також 22 серпня 2022 року  Шамрай взяла участь у святковому концерті до Дня російського прапора і тримала в руках триколор, заявляючи, що Херсонщина разом з РФ. За ці “заслуги” Аліні Шамрай загрожує від 10 до 12 років в’язниці.

Аліна Шамрай

Відпочити в Білорусі, до речі, вирішив не тільки син колаборантки Шамрай, а й сама Аліна, про що свідчать фото з їхніх сторінок в соцмережі. Встановити батьків інших юних відпочивальників нам поки не вдалося, але цілком вірогідно, що в такі тури відправляють, переудсім, дітей високопоставлених зрадників з лівобережжя Херсонщини.

Аліна Шамрай разом з сином в Білорусі. Фото: соцмережі.