Росіяни планують переформатувати Північнокримський канал в мережу озер та ставів

26 Березня 2024, 12:31

На фото: Північнокримський канал, УНІАН.

Після підриву росіянами дамби Каховської ГЕС Північнокримський канал, який був важливою складовою системи зрошення Херсонщини,  втратив свою функцію. Тепер окупанти, намагаючись якось вирішити проблеми з меліорацією, планують перетворити його на мережу озер та ставів, в яких зберігатимуться води для поливу полів.

Про це повідомляють кореспонденти “IPC-Південь” з посиланням на російські ЗМІ.

Є підземні води в досить великій кількості, які, крім того, як підняти з-під землі, ще потрібно зберегти на поверхні. Канал ми плануємо частково переобладнати на озера або ставки, в яких зберігатиметься вода”, – розповів російським ЗМІ так званий “губернатор” окупованої частини Херсонщини Володимир Сальдо. 

Але навіть росіяни мають розуміти, що використання води з артезіанських свердловин для поливу є не раціональним, адже їхній ресурс не безмежний і зараз слугує здебільшого для забезпечення водою місцевого населення. Рівень води в артезіанських свердловинах після руйнування дамби Каховської ГЕС постійно падає, тож росіяни змушені розробляти нові й нові свердловини. Як у такому випадку вони збираються наповнити ще й Північнокримський канал – не зрозуміло.