Росіяни планують вивезти до Криму частину тварин із заповідника Асканія-Нова

13 Березня 2024, 11:15

Відомий кримський викрадач тварин Олег Зубков планує перевезти до свого парку “Тайган”, що знаходиться на окупованому півострові, частину тварин із Біосферного заповідника Асканія-Нова. Кілька тижнів тому між Зубковим і призначеним росіянами керівництвом Асканії було підписано “договір про співпрацю”. Як і очікувалось, “договір” дозволить Зубкову масово вивозити тварин з Херсонщини до Криму.

Про це сам Зубков повідомив російським журналістам.

Парк левів “Тайган” підписав угоду про співпрацю з херсонським заповідником, який зараз переживає складні часи, оскільки ще не увійшов до законодавчого поля Росії. Крим запропонував свою допомогу у підтримці колекції – на півострів приїдуть 15 видів тварин і птахів, серед яких червонокнижні дрофи, журавлі-беладони, вінценосні журавлі, грифи та сипи”, – повідомив Зубков. 

Крім перелічених директором “Тайгану” тварин, до окупованого півострова з Асканії-Нова вивезуть зебр Чапмана та коней Пржевальського.

Нагадаємо, що 17 грудня 2022 року Олег Зубков викрав тварин із зоокуточка, розташованого на станції юних натуралістів (СЮН) у Каховці, що на лівобережжі Херсонщини. Тоді до Криму було вивезено єнота, двох камерунських кіз, трьох ондатр, двох носух і нутрій. У листопаді того ж року чоловік викрав із зоокуточку в місті Херсон ще кількох єнотів, ламу та віслюка.