Росіяни “переселили” школяра з Херсонщини на Камчатку і зняли про це пропагандистське відео

05 Березня 2024, 12:18

Окупанти вивезли з Херсонщини підлітка та “переселили” його на далеку Камчатку. Данило більшу частину життя провів у селі разом з бабусею, а його батьки “евакуювались” на схід Росії і через півтора року вирішили забрати хлопця до себе. Росіяни зазначають, що на Камчатці він має закінчити школу, тобто, Данило, скоріш за все, є неповнолітнім.

Про “переселенння” хлопця повідомляють російські пропагандисти.

Батьки Данила вирушили на Камчатку півтора роки тому під час евакуації. На той момент хлопець вирішив залишитись з бабусею, щоб допомагати їй. А нещодавно мати Данила звернулася до уряду Камчатки, щоб допомогти організувати доставку сина до сім’ї”, – зазначила Ольга Сіманова, керівниця фонду “Захисники Вітчизни”, яка взялася “доправити” хлопця до Росії. 

Данило прощається з бабусею на камеру російських ЗМІ

Данило прощається з бабусею на камеру російських ЗМІ

Як зазначається, останні 16 років Данило був не потрібен батькам і жив разом з бабусею в одному з сіл Генічеського району. Що буде із старенькою після його від’їзду – хлопець не знає, адже він був для сім’ї “і лісорубом, і орачем, і садівником”. Жінка каже, що не хоче відпускати онука, але нічого не може вдіяти. “Куди він їде на чужину? Він народився, виріс тут, а що з ним буде там?” – зазначає вона, не приховуючи сліз. У фіналі пропагандистського відео Сіманова “героїчно” забирає хлопця від ридаючої бабусі, щоб “доставити” його на Камчатку. Розставання Данила з рідною людиною росіяни позиціонують як “початок нового життя” хлопця в Росії. Замість онука росіяни подарували бабусі Данила пакет з гуманітаркою.