Російські військові розстріляли трьох цивільних жителів села Кохани на Херсонщині

19 Березня 2024, 17:56

Ілюстрація: відкриті джерела.

Російські окупанти розстріляли трьох мирних жителів села Кохани Голопристанської міської громади Скадовського району на Херсонщині. Причиною вбивства стало нібито мародерство. Інцидент стався минулого тижня.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Як розповіли ЦЖР жителі села Кохани, минулого тижня тут поховали трьох чоловіків, вбитих російськими військовими.

“Це цивільні люди, які проживали на дачах у Коханах і залишились в окупації. Кажуть, що їх розстріляли нібито за мародерство. Але відомо, що росіянам вірити не можна”, – зазначили місцеві.

Російський Telegram-канал “ASTRA” з посиланням на свої джерела повідомив прізвища вбитих: Карпусь, Голенков і Вознов. За даними згаданого Telegram-каналу, тіла чоловіків з вогнепальними пораненнями голови знайшли в одному з будинків села Кохани після звуків стрільби 15 березня 2024 року.

Telegram-канал стверджує, що згодом за вчинення цього злочину окупанти затримали військових в/ч 11843 36-річного Алєксєя Булєліна і 37-річного Мунтяна Тарасенка з Волгоградської області РФ. Повідомляється, що Булєліна судили за викрадення автомобіля в 2010 році, а Тарасенка судили раніше за насильницькі дії.

Алєксєй Булєлін, один із військових РФ, затриманих за підозрою у вбивстві трьох жтителів села Кохани. Фото: Telegram-канал “ASTRA”.

 

Раніше повідомлялось, що колишній рятувальник з Херсонщини Олександр Голошивець отримав вирок за колабораціонізм.