Колишній рятувальник з Херсонщини Олександр Голошивець отримав вирок за колабораціонізм

19 Березня 2024, 14:04

Олександр Голошивець (крайній ліворуч) з колегами у 2018 році. Фото: соцмережі.

Ексрятувальник Олександр Голошивець добровільно пішов на співпрацю з російськими окупантами і став так званим “начальником” незаконно створеної пожежно-рятувальної частини в м. Олешки. За скоєний злочин його заочно визнано винним у колабораційній діяльності. Вирок суду становить 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відповідний вирок оприлюднено Ужгородським міськрайонним судом Закарпатської області від 15 березня 2024 року.

За даними слідства, 37-річний Голошивець Олександр Анатолійович, уродженець села Раденськ Олешківської міської громади Херсонського району, пішов на співпрацю з ворогом і став для окупантів цінним кадром, оскільки мав досвід роботи в Державній службі з надзвичайних ситуацій України.

Після захоплення росіянами підрозділів ДСНС Голошивець добровільно погодився обійняти посаду начальника незаконно створеної “пожежно-рятувальної частини міста Альошки” в Олешках. Серед його обов’язків – набір кадрів, агітація на користь ворога, виплата грошей в російських рублях.

Колишні колеги Олександра Голошивця підтвердили факт його переходу на бік загарбників. Суд, відповідно, визнав, що його вина у вчиненні злочину за ч.7 ст.111-1 КК України – колабораційна діяльність – доведена у повному обсязі.

Вирок Олександру Голошицю – 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також Голошивцю заборонено протягом 10 років обіймати будь-які керівні посади в органах влади, установах, підприємствах і організаціях.

Як повідомляв Центр журналістських розслідувань, Олександр Голошивець раніше працював начальником караулу в державній пожежно-рятувальній частині-21 в м. Олешки. У 2018 році його назвали одним із кращих начальників караулу підрозділів ДСНС в Херсонській області.

Раніше повідомлялось, що житель Чорнобаївки Степан Чопак отримав підозру в колабораціонізмі.